Woonhuis plus winkel in Kethel heden en verleden

1960                                                               2010

Pand Schiedamseweg 25 net na 1900 gebouwd als winkel, werkplaats en woning. Geen mooi pand, is mijn mening, maar wel een bijzonder pand.

De familie Heijdra is er begonnen met een kruidenierswinkel, in de jaren twintig is de zaak overgenomen door Siem Rodenburg, maar Siem had al snel een groter pand op het oog midden in het dorp Noordeinde 1.  Hij verkocht het pand aan de familie Voogt en zij begonnen er Bloemen- en plantenhandel ‘Flora’. Waar de heer Voogt met zijn bakfiets de boer op ging en mevrouw Voogt met haar dochters Lena en Mien de zaak op orde hielden.

Voogt met zijn bakfiets op de Schiedamseweg waar hij een kerststukje verkocht aan mw. van der Loo

In de jaren zestig vestigde Adri Quartel zich met zijn gezin in het pand Schiedamseweg 25. De winkel was van mevrouw Quartel. In de winkel was van alles te koop, van speelgoed tot wasmiddelen, petroleum, bloempotten, ansichtkaarten en kerstversiering. Met de komst van het winkelcentrum Hof van Spaland had de zaak  geen toekomst meer. De heer Quartel werkte bij Jan Nooteboom. De familie Quartel heeft meer dan 30 jaar in het pand gewoond.

Published in: on 6 februari 2010 at 18:17  Comments (9)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2010/02/06/woonhuis-plus-winkel-kethel/trackback/

RSS feed for comments on this post.

9 reactiesPlaats een reactie

 1. ha adrie, weer met plezier je stukje gelezen. wanneer komt de volgende.

  • Hoi Ivo, Leuk dat je weer even op de site was. Er liggen nog genoeg stukjes op de plank, maar alles op het juiste moment. Blijf kijken, zou ik zeggen. Groetjes Adrie

 2. Ha Adri, Als ik langs het pand kom denk ik altijd: he dat kan je blijven zien, dat de woonkamer vroeger een winkel was. Maar het zal ongetwijfeld meer mijn beleving zijn. Toen ik nog vertegenwoordiger was kwam ik er om (batterijen) te verkopen. Groet, Cees.

  • Dag Cees, wat fijn dat je weer reageert, neringen blijven je toch altijd aantrekken of het nu in het heden of uit het verleden is. Groetjes Adrie

 3. Hoi Adri,

  Heel leuk het stukje over de winkel alleen jammer genoeg klopt het niet wat erbij staat!!!
  De winkel was van mijn moeder, en mijn vader werkte allang bij Nooteboom terwijl mijn moeder de winkel runde!
  Vind het erg jammer dat de info niet juist is.
  Groet Betty

  • Beste Betty, sorry voor de onjuiste gegevens, ik heb de wijzigingen aangebracht.
   Groet Adrie

 4. Ik ben een amateur filmer in Deventer en maak een film over de markt in onze stad, ter gelegenheid van ‘Deventer 7 eeuwen marktstad’ dit jaar. Ik zoek een foto van een bloemverkoper met bakfiets en vond die – al googelend- op uw site: https://daarwaaruithangt.files.wordpress.com/2010/02/scannen0001.jpg
  Zou ik die in de film mogen gebruiken?
  Als dat mag, kunt u me dan de originele scan toemailen, want die heeft vaak een hogere resolutie dan op internet gebruikelijk is.
  En tenslotte: hoe wilt u dat ik de bronvermelding in de film doe?

  met vriendelijke groet,
  Paul van Agten

 5. Wat leuk!!! Betty.. ik herinner me haar nog. Heb bij haar moeder in de winkel elk verjaardags kadootje gekocht voor vriendinnetjes in de jaren ’60. Wt leuk om hier zo weer alles terug te lezen. Ik geniet in stilte. Gert Quartel ( zat bij mij in de klas. Betty bij mijn broertje Gerard.)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: