Brand in Kethel 1934 zowel in de krant als op de foto

De krantenfoto van een brand in juli 1934 begonnen in de varkensschuur van Van der Most en uitlopend naar de boerderij van Rip, heb ik al een paar jaar in huis. Maar nu heeft het gemeente Archief Schiedam de Schiedamsche Courant op het internet gedigitaliseerd en wat ben ik daar blij mee. De tekst bij de foto heb ik gevonden en eindelijk kan ik zowel foto als tekst op mijn website publiceren.

Een schitterende foto waarop in het midden de plaatselijke veldwachter Korpel en daarachter mijn vader als jongen van een jaar of 16. De foto moet genomen zijn vanuit de tuin van de achterbuur aan de Vlaardingseweg. De fotograaf zal in een boom geklommen zijn. In ieder geval is de foto nog haarscherp.

Aanrader:

Nog een paar Kethel en Spaland artikelen van uit de digitale Schiedamsche Courant. Het is heerlijk om achter je computer naar de site van www.schiedam.nl/gemeentearchief te gaan, aan de rechterkant naar kranten te klikken, een zoekwoord naar je eigen wens in te typen en kranten van meer dan honderd jaar geleden te lezen. Maar ook de advertenties zijn erg leuk.

Published in: on 26 oktober 2011 at 16:14  Geef een reactie  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2011/10/26/brand-in-kethel-1934/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: