Verspeekpomp 1898 en Verspeekpomp 2012

Het is bijna zover: vrijdag 27 april 2012 om 14.00 uur zal officieel de Verspeekpomp na 98 jaar weer op zijn oude plekje terugkeren. Er volgt dan een feestelijke onthulling net zo als in juli 1898 ware het niet dat de Verspeekpomp toen noodzakelijk was voor de volksgezondheid.

In de Schiedamsche Courant van 29 juli 1898 stond als kop: Gisteravond had alhier de officiële opening der waterleiding plaats met als onderdeel een toespraak van raadslid en promotor van de pomp de heer Verspeek en een toespraak van burgemeester Louis Mazel.

      

 

 

 

 

Het is nu al een drukte vanjewelste op het dorp. Zelfs de pers krijgt er lucht van. Een bericht in de krant de Telegraaf van april 2012:

 

 

 

 

Hulde aan de initiatiefnemers

Published in: on 16 april 2012 at 17:01  Comments (5)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2012/04/16/verspeekpomp-1898-en-verspeekpomp-2012/trackback/

RSS feed for comments on this post.

5 reacties

  1. Hoi Adrie,

    In mijn vakantie weer even naar Kethel geweest om de Verspeek-pomp te bezichtigen. Maar wat is hij mooi. Daar is hij echt op z’n plek!

    Groetjes Ineke Reinsma uit Soesterberg / Kethel

  2. Beste Karin, bedankt voor uw reactie.

  3. Erg leuk om de tekst te lezen van de Schiedamse Courant van 1898 waarin mijn overgrootvader genoemd wordt.
    Heel bijzonder dat die pomp opnieuw geplaatst is…………..

    groetjes van Karin Eschweiler-Buys
    (dochter van de zus van Hans Verspeek die in het andere kranteartikel genoemd wordt)

  4. Hoi Wendy,

    Bedankt voor je reactie. Ik weet niet zeker maar de datum is meer gekozen omdat de schoolkinderen meededen en er een project aan vast gekoppeld hadden en zij gaan nu voor 14 dagen op vakantie. En hij staat er natuurlijk nu met Koninginnedag. Groetjes Adrie

  5. Hoi Adrie,
    Leuk om te lezen over het plaatsen van de Verspeek pomp.
    Is er bewust voor gekozen omdat 27 april te doen, zo vlak voor de konningendag. Want dan wordt het natuurlijk erg druk in kethel en zullen veel mensen hem kunnen zien?.
    Groetjes,
    Wendy


Reacties zijn gesloten.