Stukje Schiedamseweg in Kethel verleden en heden

Op een regenachtige zomermiddag in 2012 pak ik de fotoalbums maar eens ter hand. Een mooi plaatje uit 1930 van de Schiedamseweg waar toen aan beide kanten nog een sloot liep, maar het oude schoolgebouw zien we heden ten dage nog steeds.

 

 

1930

 

 

 

1950

 

 

1980

 

 

 

2000

Maak maar eens een wandeling over deze al oude weg.

Speciaal wil ik een huizengroepje er uit lichten, op 8 februari 1923 werd hiervoor de eerste steen gelegd door de tweelingdochters Willy en Kitty (11 jaar) van burgemeester Verveen.  Het waren twee gemeente woningen met werkplaats. De woningen staan nog op de Schiedamseweg alleen de werkplaats is in de jaren tachtig afgebroken om plaats te maken voor de Zwaluwlaan.

 

 

1923

 

 

 

 

 

Published in: on 15 juli 2012 at 16:39  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://daarwaaruithangt.nl/2012/07/15/stukje-schiedamseweg-in-kethel-verleden-en-heden/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 reacties

  1. Beste Gerda, Een van de zusjes de Buitenlaar heb ik onlangs ontmoet en ook over haar Kethelse jaren gepraat.

  2. In het linkse huis woonde destijds een klasgenootje van me. Wiekse de Buitenlaar. Zij is net als ik van 1957.. ( Ik kom hier via facebook “Als je een Schiedammer bent.. maar omdat ik een Kethel lapper bent trok dit meer mijn aandacht..ik neus even verder . Leuk!!

  3. Beste Carla, bedankt voor je reactie, groet Adrie

  4. ik wist niet dat er een foto was van de steenlegging van het huis waar ik mijn jeugd heb doorgebracht. de ligusterhaag (zwart/wit foto) was in mijn jeugd ( 1959 en de jaren erna) ”manshoog”. de kastanjeboom die wie in de voortuin hadden was waarschijnlijk toen ook nog een jonkie. wij hadden onze eigen kastanjes in de herfst.


Reacties zijn gesloten.